Opi kiertotaloudesta rakentamisessa

Varma näkee kiertotalouden liiketaloudellisena mahdollisuutena, jolla luodaan kestävää kasvua ja hyvinvointia. Kiertotalouden toimintamalli on niin ikään välttämätön ilmastonmuutoksen hillinnässä.

Moni kiertotalouden periaatteiden mukaisista rakentamisen periaatteista on jo osa nykyistä, tavanomaista rakentamista. Tämän ohjeen tarkoitus on auttaa ymmärtämään ja näkemään kiertotalouden kokonaisuus sekä mistä kaikista asioista kestävä rakentaminen voi muodostua ja siten auttaa ohjaamaan Varman rakennusprojekteja yhä enemmän kohti kiertotalouden periaatteiden mukaisia vähähiilisiä ratkaisuja.

Ohje on sovellettavissa kaikkiin Varman uudis- ja korjausrakentamishankkeisiin aina hankekehityksestä rakentamiseen. Ohjetta ei ole räätälöity millekään tietylle urakkamuodolle. Ohje sisältää käytännön ohjauskeinoja ja kiertotalouden soveltamisesimerkkejä, joita voi hyödyntää hankekohtaisen tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.

 

Lataa maksuton kiertotalousohje

Kerro vain sähköpostiosoitteesi ja pääset lataamaan materiaalin.

Lataamalla materiaalin suostut siihen, että Varma voi lähettää sinulle myös markkinointiviestintää. Suostumuksen voit peruuttaa milloin tahansa. Samalla suostut siihen, että Varma käsittelee tietojasi Varman tietosuojaselosteiden mukaisella tavalla.